naar top button

Ai Wees niet bang

AI wees niet bang

lezing AI

Op 14 mei organiseerden we onze kaderdag in de Oerdracht in Joure . Op het programma stond ondere andere een lezing over kunstmatige intelligentie (AI) met de titel 'AI wees niet bang'. Deze lezing was speciaal gericht op senioren en wat je er mee kunt doen.
AI is niet iets om bang voor te zijn, maar het biedt juist kansen om ons leven gemakkelijker te maken.
Hieronder volgt een korte samenvatting van de apps die werden besproken.

foto bewerking

Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee je foto's kunt bewerken. Een voorbeeld hiervan is Photoroom. Deze app is eenvoudig te gebruiken en biedt veel mogelijkheden om foto's te bewerken en te verbeteren.
Een meer uitgebreide app is Adobe Photoshop. Deze app biedt veel meer mogelijkheden, maar is ook complexer in gebruik. Het is een goede keuze voor mensen die meer ervaring hebben met fotobewerking. De kosten zijn €24,19 per maand voor een abonnement op Adobe Photoshop.
er zijn er meer beetaald of gratis. zoek het maar een op met perplexity.ai
gebruilk de prompt: "zijn er naast photoshop ook gratis apps online die storende elementen uit een foto kunnen verwijderen"
je zou ook kunnen vragen: "zijn er ook apps voor iOS of android die storende elementen uit een foto kunnen verwijderen"

Hobby's: planten en dieren opzoeken

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in planten en dieren zijn er verschillende apps beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is PlantNet. Deze app maakt het mogelijk om planten te identificeren door een foto te maken. De app geeft informatie over de plant, zoals de naam en kenmerken.
Voor planten en dieren is er de app Obsidentify. Deze app herkent insecten en planten in de natuur. Je kunt een foto maken van een plant of insect en de app geeft informatie over de soort en kenmerken.

Herken muziek

Shazam herkent muziek die gespeeld word en geeft de naam en een foto van de cd of orkest en maakt een koppeling mogelijk met apple music.

Vertalen, chatten. Vragen?

Probeer eens chatGPT. Gewoon even lekker kletsen over een boek dat je hebt gelezen. Informatie opvragen over een onderwerp waar je altijd al eens iets over wilde weten.
Je kunt steeds verder vragen omdat chatGPT de context onthoud.
Stel de vragen net zoals je dat an een persoon zou doen.

je kunt chatGPT ook gebruiken om teksten te vertalen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een tekst wilt vertalen naar het Engels of een andere taal. Je kunt de tekst kopiëren en plakken in chatGPT en vragen om de vertaling.


Mocht je nog vragen hebben over de lezing klik dan op de knop en stel je vraag in de email klik om info te vragen